Tapiteria pentru canapele

canapele pentru living

Alegerea unei canapele a devenit dificila o data cu cresterea considerabila a numarului de modele. O data ce piata este atat de dezvoltata, decizia este cu atat de greu de luat in special cand familia este numeroasa. Parerile pot fi impartite, gusturile diferite, iar deseori pot exista contrazice atunci cand vine vorba de luarea unei decizii atat de importante.

Modelul canapelei nu este, insa, singurul pe care va trebui sa il alegeti. Tapiteria este, la fel, un element extrem de important in aspectul final al incaperii. Pentru ca alegerea sa poata fi facuta mai repede, iata cateva aspecte relevante de care sa tineti cont:

Textura tapiteriei. Incercati sa luati aceasta decizie inainte de a ajunge in magazin sau, daca alegeti cumparaturile online, inainte de a plasa comanda. Evitati in acest fel situatiile neplacute sau care va pot lasa un gust amar.

Pielea ecologia este extrem de cautata pentru livingurile cu un aspect foarte modern si luxos. Este cu mult mai ieftina decat pielea naturala, dar cu un aspect extrem de placut si atractiv. De regula, acest tip de tapiterie se potriveste de minune pe canapelele in stil contemporan sau vintage.

Stofa clasica este preferata de clienti pentru rezistenta ei. In special cei care au in locuinta animale de companie, au sesizat de-a lungul anilor ca este cel mai putin afectata de convietuirea cu necuvantatoarele. Pisica este, spre exemplu, inamicul principal al tapiteriei din piele ecologica, gherutele fiind extrem de vizibile.

Stofa de tip catifea din microfibra are un aspect deosebit in livingurile de dimensiuni mari. Este un tip de tapiterie care imbraca la perfectie canapelele, fotoliile si coltarele de dimensiuni foarte mari, robuste. Microfibra se curata rapid cu o laveta umeda si, cand este cazul, putin detergent.

Canapele extensibile vs canapele fixe

Un alt criteriu de luat in calcul este functia de extensie a canapelei. Este aceasta cu adevarat utila? In cazul in care aveti musafiri, iar dormitoarele sunt ocupate, o canapea extensibila poate fi solutia salvatoare.

Functia de extensie trebuie aleasa in raport cu spatiul pe care livingul il are. In cazul in care nu aveti o distanta suficienta intre canapea si mobila de living, evitati genul de canapele cu extindere din trei parti, catre in fata. In aceasta situatie, cea mai utila este o canapea cu extensie clic-clac.

Atat timp cat alegeti o canapea extensibila, asigurati-va mai atent de calitatea materialelor din care este confectionata, in special a scheletului metalic. In conditii normale de utilizare, o canapea trebuie sa aiba o rezistenta foarte mare in timp. Insa, daca scheletul nu este unul calitativ si rezistent, intr-un timp foarte scurt, functia de extensie nu va mai putea fi disponibila pentru utilizare.

Canapelele fixe sunt mai putin practice din punct de vedere al suprafetei de odihna, insa sunt la fel de placute ca si aparenta. In orice caz, canapelele in living sunt neextinse, astfel ca daca nu considerati ca fiind utila varianta extensibila, puteti opta cu incredere catre o canapea fixa. Ceea ce trebuie sa aveti in vedere in cazul canapelelor extensibile este ca, pentru confortul dumneavoastra, atat sezutul, cat si spatarul sa aiba aceeasi fermitate.

Un comentariu la „Tapiteria pentru canapele”

Lasă un răspuns