Text argumentativ despre importanta anilor de liceu

Cerinta: Scrie un text argumentativ despre importanta anilor de liceu.

Se spune ca cei mai frumosi ani din viata fiecarui tanar sunt anii de liceu. Consider ca treuie sa profitam din plin de acesti ”cei mai frumosi ani” si sa balansam distractia cu absortia de informatii valoroase care ne vor fi de un real folos in viitor.

In primul rand, cei patru ani de liceu sunt foarte importanti pentru formarea unui tanar deoarece in aceasta perioada acumulam foarte multe informatii, dar stim si sa le alegem pe cele care ne vor folosi. Practic, in liceu iti formezi viata. Deciziile luate in aceasta perioada iti decid drumul in viata. Orice greseala va fi platita de-a lungul vietii.

Riscul unei decizii necalculate luate in aceasta perioada ne poate influenta vizibil viata intr-un fel sau altul. De cele mai multe ori, oamenii se trezesc prea tarziu si realizeaza ca au gresit drumul in viata.

Tot in aceasta perioada adunam cele mai frumoase amintiri, amintiri care ne vom aduce aminte cu drag peste ani, dar ne vor si amuza teribil cand ne vom aminti cum gandeam in aceasta perioada.

In al doilea rand, prietenii formati in aceasta perioada iti vor fi aliatii tai in lupta cu viata. In acesti patru ani superbi treci prin anumite stari, unele mai bune, altele mai putin bune, iar greutatile sunt cel mia usor de descarcat de pe inima cand le impartasesti cu un prieten de incredere care stie sa-ti ofere sfaturi bune sau macar incearca asta.

In concluzie, anii de liceu sunt atat de frumosi macar pe atat de cat sunt de importanti in formarea unui tanar.

text argumentativ despre importanta anilor de liceu

Lasă un răspuns