Ce trebuie să știi despre domenii web?

inregistrare domenii .ro

Crearea brandului şi a mărcii on-line, crearea unui website nu vor putea fi posibile fără existenţa unor domenii web. Domeniile web nu sunt altceva decât un set de caractere alfanumerice terminate cu extensii de nivel superior, .ro, .com de exemplu. La orice domeniu web avem o parte specifică, din stânga, şi una generală, din dreapta. Doar un exemplu de nume de domeniu web: painecalda.ro.

Domeniul web e un nume unic care facilitează găsirea rapidă a site-ului pe Internet, e un fel de adresa în mediul digital. După introducerea în browser şi apăsarea tastei Enter orice domeniu web va deveni o adresă de IP, serverul de hosting va transmite informaţiile stocate aferente paginii web şi site-ul poate fi vizualizat fără probleme. Numele de domenii web trebuie să fie uşor de reţinut şi să fie disponibile la pachet cu extensia dorită.

inregistrare domenii .ro

Ce pot conține domeniile web?

Domeniile web, numele lor, ar putea conţine litere latine, diacritice, cifre arabe, nu ai voie să foloseşti cratima în general. Dar îl poţi avea pe poziţiile 3, 4 doar când ai nume de domeniu web ce începe cu xn. Cu un domeniu web ai o imagine mai bună în on-line şi redirecţionezi clienţii către social media. El te ajută să ajungi să ai un site on-line, pe care îl poate accesa oricine doreşte, oricând.

Practic domeniile web sunt mai simplu de reţinut decât o adresă IP cu numere care nu au niciun sens. Numele de domenii sunt utilizate pentru adrese e-mail personalizate tip [email protected] şi pentru nume de site-uri.

De reţinut că fiecare nume de domeniu va avea în spatele său o adresă IP. Orice domeniu are o bază de date care îl poate transforma oricând, la cerere, în adresă IP. Domeniile web sunt utile în on-line pentru construirea identităţii brandului în mediul virtual, pentru asigurarea unei identităţi unice, pentru a creşte încrederea în companie şi reputaţia companiei.

Înregistrarea domeniilor web oferă proprietarului dreptul de folosinţă, de obicei se face pe un an şi se reînnoieşte mereu după. Se verifică disponibilitatea domeniului dorit, se foloseşte aplicaţia whois ca să vezi cine deţine domeniul, dacă poţi să ai domeniul respectiv. Preţurile pentru înregistrarea domeniilor web variază şi ajung şi la mii de euro în funcţie de cuvinte cheie conţinute şi de popularitatea domeniului.

La pachet cu înregistrarea de domenii web vin şi serviciile de web hosting. Fără web hosting nu ai ce face cu domeniile web înregistrate. Înregistrarea durează câteva minute, dar ca să ajungi să poţi folosi şi site-ul ai nevoie de câteva ore pentru propagare pe Internet.

Dacă vrei domenii internaţionale ai date de înregistrare publice şi la nevoie le ascunzi folosind serviciile whoisguard. La domeniile .ro datele de înregistrare rămân publice dacă eşti persoană juridică.

În anumite situaţii poţi transfera domeniul altei persoane, procesul e simplu şi e nevoie de o cerere de la noul proprietar. Domeniile web înregistrate se pierd dacă nu se plăteşte pentru ele, nu se prelungesc înţelegerile, dacă au nume de mărci înregistrate la OSIM şi proprietarii le revendica.

Aşadar, domeniul web nu e un site, extensiile au costuri de înregistrare şi de prelungire, numele de domenii sunt unice.

Lasă un răspuns