Ce trebuie să știi despre fose septice?

Trăim într-o lume civilizată, unde nu este suficient ca pentru o bună funcționare a igienei personale să existe doar încăperea și instalațiile aferente. Este nevoie și de o fosă septică, unde apa menajeră poate fi evacuată.

Fosa septică este folosită mai ales în regiunile unde nu există rețele centrale de evacuare a apelor menajere.

Aceasta mai este și o soluție ecologică, ce va reduce eliminarea reziduurilor și diminuează pierderile de apă. Apa este filtrată în urma procesului de epurare și revine înapoi în natură.

Fosa septică este foarte des întâlnită în zonele rurale. Pe lângă avantajul pe care aceste instalații le oferă pentru proprietățile din această zonă, este sunt mai puțin constisitoare decât branșarea la canalizare, în cele mai multe cazuri. Fosele septice au devenit o soluție optimă atât pentru proprietățile personale, cât și pentru societățile comerciale.

Din ce este formată o fosă septică?

O fosă septică funcționează ca și o stație de tartare a apei în miniatură, unde procesul de filtrare și drenaj are loc acolo.

Un sistem centralizat vine la rândul său cu costuri suplimentare, necesitând transportul apelor menajere la distanță.

O fosă septică este alcătuită din:

  • Rețea de conducte,
  • Filtre și alte piese ce vor împiedica apa colectată să refuleze,
  • Rezervor de acumulare a apei menajere,
  • Rețea de drenaj,
  • Bioactivatori.

Cum funcționează fosa septică?

Nu este vreo știință complicată, modul de funcționare a unei fose septice este destul de simplu.

Apa menajeră dintr-o locuință va ajunge prin intermediul unor conducte în rezervorul fosei septice. Reziduurile solide vor fi separate de cele lichide.

Particulele cu o greutate mai mare se vor așeza pe fundul rezervorului, iar cele de tip uleiuri și grăsimi, vor rămâne la suprafață.

Au loc și niște procese biologice, unde intră în acțiune bioactivatorii. Ei au rolul de a descompune particulele solide în elemente de bază.

Apa tratată va ajunge în sol datorită rețelei de drenaj. Aceasta este compusă din tuburi găurite, ce sunt poziționate în sol la o adâncime de 80 de cm. Datorită adâncimii de instalare, vor fi ferite de îngheț.

Tuburile vor fi acoperite cu pietriș, pentru o mai bună drenare a apei. La finalul procesului, reziduurile solide vor fi eliminate cu ușurință.

Cum se amplasează corect o fosă septică?

Poate te afli în situația în care îți construiești o casă nouă, situată pe un teren ce nu are în apropiere o rețea de canalizare centrală.

Asta înseamnă că locuința trebuie să fie prevăzută cu o fosă septică.

Proiectul tehnic va trebui să precizeze unde trebuie să fie instalată. Fără acest element, autoritățile nu vor emite un certificat de urbanist și autorizație de construcție.

Ordinul 536, din data de 23 iunie 1997, aprobă normele de igienă și recomandările ce privesc direct protajarea mediului, stabilește că fosa septică poate fi poziționată la o distanță de cel puțin 10 m de clădirile din zonă.

Terenul pe care se va instala fosa septică trebuie să fie plat. În apropiere nu trebuie să se afle nici un copac, deoarece rădăcinile lor pot să creeze daune rezervorului.

Solul este recomandat să nu fie tasabil sau poros. Dacă totuși nu se ține cont de tipul solului, există posibilitatea ca intreaga structură a fosei septice să fie degradată, iar sistemul nu va funcționa optim.

Zona de deasupra fosei septice trebuie să fie liberă. Nu trebuie să se instaleze aspersoare în apropierea fosei septice, deoarece solul va acumula o cantitate prea mare de apă.

Pentru societățile comerciale, Eco-Vera vine cu o mulțime de alte soluții avantajoase. Un separator de ulei și hidrocarburi cu filtru de coalescență poate fi extrem de avantajos pentru societățile care sunt obligate să protejeze natura în momentul în care aruncă resturile din bucătării sau service auto.

Avantajele unei fose septice sunt:

  • Costurile mai mici,
  • Rezistența crescută,
  • Protejează mediul.

Ca orice alt lucru, fosele septice au și ele dezavantajele lor:

  • Nevoia de întreținere periodică,
  • Conductele se pot înfunda și chiar sparge.

Fosele septice sunt soluții perfecte pentru eliminarea apelor menajere din propria locuință. Dacă sunt întreținute corespunzător, fosele septice pot fi utilizate zeci de ani, cu câteva cheltuieli minime.

SC Eco Vera Systems SRL – Date de contact

RO28996482

J12/2116/2011

Departament tehnic

0747.503.441

Departamentul comercial:

Email:

[email protected]

[email protected]

Program:

Luni 9.00 – 17.00

Duminica, Sâmbătă închis.

Lasă un răspuns