Tulburarea de erectie nu inseamna sfarsitul vietii sexuale

Multi dintre barbatii care sufera de tulburari de erectie nu sunt constienti de faptul ca o astfel de problema poate ascunde unele boli, dintre care cele mai grave sunt diabetul, hernia de disc, prostatita, si nici ca viata lor sexuala poate fi remediata atunci cand se administreaza un tratament adecvat. In acest moment exista pe piata farmaceutica numeroase solutii cu diverse forme de administrare, de la celebra pastila Viagra, la injectii sau creme (cum e Titan Gel) care vin in ajutorul barbatilor ce sufera de astfel de probleme.

E important sa stim ca vorbim despre disfunctie erectila atunci cand un barbat constata in mod repetat ca nu isi poate mentine erectia, iar aceasta problema cand nu e tratata, va afecta pe mai multe planuri viata barbatului, inclusiv la nivel psihic, ducand la depresii, stima de sine scazuta si interes scazut pentru alte activitati, uneori constatandu-se inclusiv randament scazut in munca pe care o desfasoara.

Problemele de natura sexuala cresc in frecventa pe masura ce barbatul inainteaza in varsta, cercetarile aratand ca aproximativ 40% dintre barbatii ajunsi la varsta de 40 de ani incep sa aiba probleme de acest gen, in timp ce in randul barbatilor de 70 de ani, frecventa tulburarilor de erectie ajunge la 70%.

E important sa se cunoasca faptul ca problemele de erectie pot fi tratate cu succes la orice varsta. Prezenta tulturarilor de erectie e mai mare in randul barbatior care sufera de diabet, statistica aratand ca aproape jumatate dintre barbatii cu diabet sufera si de aceasta problema. Mai mult decat atat, toate bolile care afecteaza fluxul sanguin sau impulsurile nervoase pot sa duca la disfunctii erectile, cele mai frecvente afectiuni dupa diabet care creaza probleme de mentinere a erectiei sunt bolile cardiovasculare si ateroscleroza.

Stilul de viata influenteaza si el aparitia tulburarilor de erectie, fumatul, consumul de drogui si abuzul de alcool distrugand vasele de sange si circulatia periferica, implicit fluxul de sange inspre penis. Dintre toti acest factori, fumatul este cel mai nociv pentru functia erectila, incidenta acestei probleme fiind de doua ori mai mare la fumatori decat la nefumatori. Nu trebuie neglijate nici obezitatea si sedentarismul ca factori care influenteaza aparitia problemelor de natura sexuala. Exercitiile fizice contribuie la vascularizarea mai buna a organismului, inclusiv la nivelul circulatiei venoase periferice.

In concluzie, daca intampinati o astfel de problema delicata, nu intarziati vizita la un specialist care va poate reda viata sexuala prin tratamentele eficiente care exista deja pe piata. Daca sunteti deja implicat intr-o relatie de lunga durata, discutati cu partenera aceasta problema care o afecteaza si pe ea. O discutie deschisa cu aceasta va poate consolida relatia, pe cand ignorarea ei va poate destrama relatia.

Lasă un răspuns