Varicela este cunoscuta ca fiind boala copilariei, dar poate aparea si la persoanele adulte. Daca nu este tratata corespunzator se poate agrava, iar formele avansate nu sunt deloc usor de suportat.
Care este tratamentul pentru varicela?
Daca ati fost expus la virusul varicelei, tratamentul depinde in functie de varsta, sanatate personala, si severitatea bolii. Majoritatea copiilor sanatosi va trebui doar sa stea acasa si sa se odihneasca.
Femeile gravide, nou-nascutii, si persoanele cu sistemul imunitar slabit, care nu au fost vaccinate sau nu au avut varicela sau zona zoster in trecut, ar trebui sa vedeti unmedic de familie imediat in cazul in care acestea sunt expuse la varicela. Metodele de prevenire trebuie sa inceapa cat mai curand posibil, pentru a reduce boala, si riscul de complicatii.
Metodele de prevenire pot include medicamente antivirale, o injectie pentru virusul varicelo-zosterian imunoglobulina sau vaccin pentru varicela.
Remedii pentru varicela
in majoritatea cazurilor, varicela este o boala usoara. Daca aveti varicela, ar trebui sa va odihniti, dar nu neaparat sa stati in pat.
Cele mai utile lucruri pe care le puteti face sunt cele care fac copilul sa se simta mai confortabil. Unele masuri care se pot lua atunci cand aveti varicela, sunt:
- Bea o multime de lichide, cum ar fi apa, suc si supa, mai ales in cazul in care exista o febra. in cazul in care copilul dumneavoastra alapteaza, hraniti copilul mai des.
- Pastrati unghiile scurte si curate, si acopera mainile cu manusi sau sosete pe timp de noapte pentru a preveni zgarierea pielii.
- Pastra pielea rece pentru a calma mancarime. Imbracat usor si evitati baile fierbinti si dusurile. Adresati-va farmacistului sau furnizor de servicii medicale de lotiuni care pot reduce mancarimea.
- Prevenirea raspandirii infectiei prin utilizarea unui detergent pentru a spala orice imbracaminte sau alte obiect murdar cu lichidul din veziculele de varicela.
- Mentineti persoana infectata departe de alti membri ai familiei care nu au avut varicela.