Apa este o resursa necesara oricarei gospodarii. Nicio persoana si nicio familie nu pot trai o viata linistita fara sa aiba acces la apa curenta. Insa relatia oamenilor cu aceasta resursa nu se rezuma doar la intrarea in posesia ei si la utilizarea, in functie de necesitati. Este foarte important si modul in care sunt gestionate apele uzate. Pentru ca gospodaria ta sa fie mereu una curata si functionala, ai nevoie sa gasesti o metoda foarte buna si practica de evacuare a apelor uzate.

In acest sens, specialistii din intreaga lume recomanda tuturor utilizatorilor rezidentiali sa apeleze la asa-numitele pompe cu tocator. Utilizate chiar si la nivel industrial, acestea au rolul de a contribui la evacuarea apei acumulate dintr-un rezervor, inclusiv din fosele septice. Motivul pentru care aceste pompe dispun si de un tocator este reprezentat de faptul ca ele gestioneaza ape in care sunt prezente si foarte multe impuritati. Iata care sunt toate particularitatile unei astfel de pompe!

Pompe cu tocator: structura si rolul pe care il au

O pompa utilizata pentru evacuarea apei uzate are o structura solida, care ii permite sa reziste foarte bine in timp, in conditiile oferirii unui randament foarte ridicat. Cele mai bune modele pe care le poti achizitiona de pe piata au corpul fabricat din fonta si dispun si de o carcasa ermetica, complet submersibila. Astfel, ele pot fi instalate cu usurinta in orice mediu, oferind garantia unei functionari optime, fara aparitia defectiunilor. Cele mai bune pompe cu tocator au o capacitate de pana la 25.000 de litri pe ora si o putere de 750 W.

Ele dispun si de un mecanism special conceput pentru a toca impuritatile din apa. Numit si tocator sau macerator, acesta trebuie sa fie fabricat din materiale rezistente. Este vorba despre otel, fonta si chiar wolfram. Este foarte important sa se respecte indicatiile producatorilor, cu privire la modul de utilizare a pompei. Nu toate modelele pot sa gestioneze obiecte foarte dure, precum metalele si pietrele, fara a se defecta. Tocmai de aceea, este recomandat sa se foloseasca doar in mediile indicate in manualul de instructiuni.

In general, functia pe care o indeplineste orice pompa cu tocator este aceea de eliminare a apei uzate stranse intr-un rezervor, precum este cazul foselor septice. De altfel, acesta este cel mai des intalnit motiv pentru care se utilizeaza pompe cu tocator la nivel rezidential. Tocatorul pompei marunteste corpurile solide care, in lipsa tocatorului, ar bloca turbina. Este vorba despre sfori, pungi, carpe, servetele din plastic si textil si orice alte obiecte care pot fi intalnite in fosele septice. Desi este extrem de important sa se evite aruncarea acestui tip de obiecte pe canalizare, tocatorul ajuta la eliminarea lor.

Pompele cu tocator necesita lucrari de intretinere, chiar daca sunt foarte fiabile. In situatia in care alegi sa investesti intr-un model performant, produs din materiale rezistente, mentenanta necesara este una minima, iar lucrarile au o frecventa foarte scazuta. Pe TopStrong.ro gasesti modele de pompe cu tocator de la producatori de renume, care te vor ajuta sa ai o gospodarie aliniata la standardele anului 2022. Investeste in solutii de calitate si scapa eficient de apele uzate!