Eroarea Windows 10 care scade frecventa cadrelor, nerezolvata

Windows 10 bug

Cel putin pentru unii utilizatori, aceasta eroare a aparut in ultimul rand.

Conform rapoartelor, acest urat bug al Windows 10, este inca prezent, chiar daca ultima actualizare pentru luna iulie (lansata acum cam o saptamana) trebuia sa il repare.

Aceasta eroare speciala determina reducerea frecventei cadrelor si, in general, „performante mai mici decat cele asteptate in jocuri”, asa cum o descrie Microsoft, si afecteaza o minoritate de jucatori (care ruleaza Windows 10 21H1, 20H2 sau 20H1) de la actualizarea din aprilie (previzualizare) din acest an, conform gigantului software.

Remedierea acestui bug a ajuns in testari in iunie si a fost lansata complet cu actualizarea din iulie a patch-urilor Windows 10 de catre Microsoft – actualizarea KB5004237 -, dar aparent asta nu rezolva problemele pentru toata lumea.

Conform celor mai recente rapoarte Windows, exista mai multe reclamatii pe Reddit ca bug-ul este inca activ. O astfel de postare observa: „inca o data, tot mai am probleme cu performanta jocurilor de la KB5000842”.

Raspunsul specialistilor spune: „Da, pot confirma. Nimic nu s-a schimbat de la KB5000842. Am trimis feedback, am vorbit cu dezvoltatorii Microsoft, etc … De luni de zile aud de la Microsoft ca au venit cu o solutie sau ca patch-ul KIR a remediat-o, dar nimic nu s-a schimbat. ”

Ganditi-va la o alternativa

Windows Latest afirma ca problema pare a fi o eroare cu programul de alimentare Windows 10 care nu functioneaza asa cum ar trebui, iar acest lucru este subliniat in articolul Reddit de mai sus.

Site-ul tehnologic mai noteaza ca Microsoft este constient de aceste reclamatii si compania lucreaza la o alta actualizare pentru a rezolva problema.

Acest patch se afla acum in testare in stadiul de previzualizare a lansarii, asa ca speram ca va ajunge in viitorul apropiat pentru a veni in salvarea celor care sufera scaderi frecventei cadrelor in Windows 10.

Analiza

Bug-urile din Windows 10 au reprezentat o problema constanta pentru unii utilizatori si, mai rau, fenomenul in care un patch pentru a rezolva o problema nu reuseste sa faca acest lucru – asa cum se intampla in unele cazuri – sau introduce o alta problema complet noua sa se fi intamplat pana atunci cu sistemul de operare Microsoft.

Chiar daca Windows 10 are suficienta vechime – acum are sase ani – bug-urile apar in continuare si este o situatie destul de frustranta, fara a mai mentiona o palire considerabila a reputatiei Microsoft.

Poate ca odata cu Windows 11 care apare acum la orizont, cei de la Microsoft vor marca un nou inceput (de felul acesta), asigurand o functionare mai usoara a sistemului de operare.

Lasă un răspuns