Cat de mult ne bazam pe rulmenti?

Ne plac plimbarile cu masina, cu bicicleta sau alte vehicule, dar cati dintre noi stim ca toate acestea au in componenta rulmenti? De diferite tipuri, conceputi dupa anumite standarde si tehnologii rulmentii sunt cei ce asigura buna functionare a diferitor mecanisme, mecanisme de care depinde functionalitatea fie a unui autoturism, bicicleta sau chiar a unei masini industriale. Nelipsiti din industria auto si din industrie, in general, acestia au o utilitate foarte mare si sunt clasati in topul pieselor des cautate.

Cu toate ca vorbim despre un element ce pentru multi dintre noi pare banal, cand ne gandim la rulmenti ne referim de fapt la organe de masini atat de utilizate si distribuite in intreaga lume. Furnizori din varii locatii se ocupa cu fabricarea si distribuirea acestor piese obtinand un profit incantator. Fie ca e vorba despre rulmentii axiali sau radiali, fie despre cei cu bile sau role, iar exemplele pot continua, intreaga varietate este deosebit de importanta in tot ceea ce inseamna industrializare.

De ce trebuie sa alegem rulmenti de calitate?

rulmentiNu de putine ori suntem pusi in situatia de a avea dificultati cu piesele cumparate, in ceea ce priveste durata lor de viata, buna functionalitate, mai exact, in tot ceea ce tine de calitatea produsului ales. Cu siguranta, avem tendinta de a alege produsele ce au cele mai mici preturi, astfel obtinand o reducere a costurilor, fapt ce este deosebit de imbucurator. Cu adevarat, suntem fericiti cand obtinem un pret mai mic, dar de cate ori ne gandim bine daca merita un pret in minus suportarea consecintelor unei calitati inferioare? Cel mai probabil nu ne gandim la acest aspect si tindem sa ne indreptam spre preturi mai mici in detrimentul unei calitati satisfacatoare.

Precum si in marile companii, calitatea elementelor achizitionate trebuie pusa in topul prioritatilor, de preferat fiind alegerea unor standarde potrivite cerintelor personale. Cu toate ca de multe ori diferenta dintre o piesa de o calitate superioara si una inferioara poate fi destul de mare, alegerile ar trebui facute gandindu-ne in viitor, indeosebi pe termen lung. Poate ca astazi vei fi entuziasmat de un pret mai mic, dar daca la scurt timp vei avea neplacerea de a schimba din nou acea piesa, deoarece nu mai este functionala, cu siguranta ar fi fost mult mai rentabil sa mergi pe varianta mai scumpa, dar mai calitativa.

rulmentiPrecum se intampla cu marea majoritate a pieselor, atunci cand vorbim despre rulmenti aceleasi principii sunt aplicabile. Tinand cont si de faptul ca acestia sunt supusi constant unor forte de frecare, as putea spune chiar ca e deosebit de important sa mizam pe o caliate superioara, pe un material rezistent in timp, dar totodata pe un furnizor consacrat. Piata furnizorilor este una deosebit de variata, de multe ori fiind greu sa alegem sau sa ne dam seama daca un furnizor ofera sau nu produsul pe care ni-l dorim cu adevarat.

 

Cum facem diferenta dintre furnizorii buni si cei mai putini in regula?

Probabil usor de banuit, topicul nu este unul oarecare, nu este nici pe departe unul banal sau de neglijat. Furnizorii, fara dar si poate, sunt parte din alegerea pe care o facem. Intr-adevar, specificatiile tehnice ale produsului sunt cele mai importante, dar totodata atat istoria, cat si parerile clientilor sunt factori importanti pe care nu ar trebui sa ii neglijam.

Istoria unui furnizor este cea care iti dovedeste, mai mult sau mai putin, comportamentul acestuia din ultimii ani in cadrul pietei. Fie ca avem in vizor productivitatea acestuia, cifra de afaceri ce a crescut sau s-a micsorat, sau poate cantitatea livrata de-a lungul anilor, cu siguranta aceste aspecte ne pot oferi o viziune asupra statusului actual al respectivului producator.

Pe de alta parte, parerile clientilor sunt cele care ne ofera o vedere de ansamblu a ceea ce dorim de fapt sa descoperim in ceea ce priveste produsul dorit. De cele mai multe ori, furnizorii consacrati sunt cei care au cele mai bune pareri din partea clientilor, sunt cei ce asigura o calitate deosebita si totodata isi apara reputatia cu mare atentie. Acest fapt nu poate fi decat benefic pentru cumparator, avand in vedere ca are o siguranta, chiar daca pretul este mai ridicat, in conditiile in care vorbim despre o viziune pe termen lung, cu siguranta, merita.

SC TECHNOCOM-TRADING SRL

TEL:+4 0748 282 887

+4 0752 286 123

[email protected]

[email protected]

www.rulmentika.ro

Str. Vasile Lupu nr. 142b, Iași, 700335, România

Un comentariu la „Cat de mult ne bazam pe rulmenti?”

Lasă un răspuns