Ce presupune serviciul de Rent a Car în România?

Ce presupune serviciul de Rent a Car în România?

Atunci când vrei să te distrezi cu prietenii sau familia și aveți nevoie de mașină, închirierea uneia este soluția potrivită. Însă ai anumite responsabilități și lucruri pe care trebuie să le iei neapărat în considerare când închiriezi o mașină. Sunt anumite reguli generale pe care orice firmă care furnizează servicii de rent a car le are. Însă sunt și mai multe reguli și proceduri care diferă de la una la alta.

Totodată, regulile și procedurile diferă de la țară la țară. Dacă vrei să te distrezi cu adevărat, atunci cunoașterea acestora este esențială. În caz contrar, te poți trezi cu o mulțime de costuri în plus. Iar asta ar putea face experiența mai puțin plăcută. Pentru o călătorie mai bună, ai mai jos detalii despre ce presupune serviciul de rent a car în România.

Ce trebuie să știi despre Rent a Car în România

  • Cine poate închiria o mașină în România?

Ca șofer, trebuie să ai cel puțin 21 de ani și un permis de conducere valid. Unele firme au o limită mai mare de vârstă (spre exemplu, 25 de ani). De asemenea, trebuie să ai permis de conducere de minim 3 ani. Din nou, unele firme ridică această limită la 4 ani sau mai mult.

Totodată, dacă vor conduce mai multe persoane, acestea trebuie menționate în contract. De ce? Mașina este asigurată doar pe numele celui din contract. Costul va fi, bineînțeles, mai mare. Dar în caz contrar, ar putea apărea probleme în situații nefavorabile (precum un accident).

  • De ce acte ai nevoie?

Ai nevoie de permisul de conducere și actul de identitate (în unele cazuri pașaportul). De obicei ai nevoie și de cardul de credit, pe baza căruia se face plata. Însă unele firme acceptă și carduri de debit sau plata în numerar.

  • Ce asigurări sunt disponibile?

În general sunt disponibile asigurările RCA, Full Casco, CDW și SLI. Asigurarea FullCasco te ajută în cazul unui accident, fiind una dintre cele mai utilizate asigurări. CDW (Collision Damage Waiver) se referă la riscurile suplimentare. Asigurarea RCA este, de obicei, inclusă în prețul închirierii, dar poți întreba firma despre acest aspect. Iar asigurarea SLI (Supplemental Liability Insurance) te ajută în cazul împotriva reclamațiilor în cazul unui accident.

Pentru a afla mai multe despre asigurări, contactează firma de rent a car. Procedurile modul de plată al asigurărilor este stabilit de fiecare firmă în parte.

  • Poți ieși din România cu mașina închiriată?

Dacă plănuiești să vizitezi alte țări cu o mașină închiriată în România, atunci trebuie să verifici bine termenii și condițiile. Unele firme nu permit deloc acest lucru. Altele îți permit, însă contra cost, iar țările în care poți merge diferă de la o firmă la alta.

  • Unde pot apărea costuri în plus?

Unele firme îți oferă kilometri nelimitați. În caz contrar, dacă ai kilometri limitați și îi depășești, vei plăti în plus. La fel și pentru închirierea mașinii cu rezervorul plin și returnarea cu rezervorul gol. Unele firme îți oferă opțiunea asta, fiind menționată în contract. Însă costul inițial pentru închiriere mașini Otopeni este mai mare.

Lasă un răspuns