Ce trebuie să știi despre Rent a Car?

Ce trebuie să știi despre Rent a Car?

Fie că e vorba despre muncă, vacanță sau o escapadă scurtă, mijloacele de transport sunt deosebit de importante. Desigur, poți folosi mijloacele de transport comun. Însă ce faci dacă vreți (tu și gașca/familia) să parcurgeți distanțe lungi? Sau dacă trebuie să faceți multe drumuri în locuri specifice? Cu siguranță nu o să apelați la autobuze sau trenuri. Iar de multe ori, mașina proprie poate aduce mai multe probleme.

Însă pentru asta este serviciul Rent a Car – soluția ideală pentru transport pe termen scurt. Practic, închiriezi o mașină pentru un anumit timp. După ce se termină vacanța sau perioada de folosire, returnezi mașina și ai scăpat de ea. Acest lucru este, evident, mai puțin costisitor decât achiziționarea unei mașini.

„Dar dacă nu am mai închiriat niciodată o mașină? Cum procedez? Ce trebuie să știu?”

Într-adevăr, când vine vorba de serviciile Rent a Car, este important să fi informat. Acest lucru poate transforma o vacanță plină de surprize neplăcute într-una convenabilă pentru toată lumea. Așa că ai mai jos detaliile pe care trebuie să le știi când vrei să închiriezi o mașină.

Ce să iei în considerare când închiriezi o mașină?

În primul rând, trebuie să ai 21 de ani și să ai permis de conducere valabil. Nu se acceptă alte acte de absolvire a școlii de șoferi sau adeverințe. Mai multe detalii despre aceste aspecte poți afla citind termenii și condițiile furnizorului pe care îl alegi.

De asemenea, firmele care furnizează aceste servicii îți pun la dispoziție multe modele de mașini. Astfel, tu o poți alege pe cea potrivită în funcție de nevoile și dorințele tale. Acest lucru include consumul, gradul de confort, spațiul disponibil și alte aspecte. Spre exemplu, dacă vrei să mergi pe drum de pădure, o mașină off-road este mai potrivită.

Și, înainte de a lua orice decizie, consultă-te cu firma pentru a afla dacă există costuri în plus. Spre exemplu, întreabă dacă ai opțiunea kilometrilor nelimitați. De cele mai multe ori așa este, însă unele firme îți oferă un anumit număr de kilometri pe zi. Dacă sunt depășiți, vei avea de plătit extra. Sau se pot percepe plăți extra dacă închiriezi mașina cu rezervorul plin și o returnezi cu rezervorul gol. Însă acest lucru se aplică dacă ai optat pentru opțiunea de închiriere cu returnarea rezervorului plin.

Și nu în ultimul rând, află cum procedează firma în situația defecțiunilor tehnice, a accidentelor sau a unui furt. Pentru defecțiunile tehnice, multe dintre acestea îți oferă asistență rutieră imediată sau îți oferă o altă mașină în schimb. În cazul accidentelor sau a unui furt, trebuie să anunți imediat poliția și firma de la care ai închiriat mașina. Dacă accidentul nu este grav, faci o constatare amiabilă pe care o prezinți firmei la returnarea mașinii.

În concluzie, întreabă firma despre toate procedurile și costurile în plus pe care le au. Totodată, întreabă-i care sunt procedurile pe care tu trebuie să le faci în diverse situații (precum un accident). Deși sunt enunțate mai sus, firmele Rent a Car București pot avea diferențe între ele.

Lasă un răspuns