O casă curată este echivalentul sănătății. Inclusiv mobilierul trebuie lustruit și curățat constant cu ajutorul unor detergenti mobila. Câteva pete de grăsime sau de vin pot distruge întreg aspectul camerei.
Produsele greșite sau folosite incorect vor avea același rezultat, iar în timp, suprafața mobilierului, mai ales în bucătărie se va deteriora considerabil. Spre deosebire de obiectele din PAL, MDF laminat este mult mai sensibil, necesitând o atenție sporită.
Secretul unei case primitoare se învață, iar cu soluția potrivită, micile accidente din casă care sunt la ordinea zilei, nu ar mai trebuie să fie o povară.
Intervenția rapidă și îngrijirea mobilierului periodic te va ajuta să faci față cu succes oricărei provocări pe care o întâlnești în cale, în special când ai copii mici sau animăluțe de companie.
Cum îngrijești mobilierul de bucătărie din MDF laminat?
Acest tip de mobilier este printre cele mai apreciate variante. EL oferă o diversitate de alternative de design, fiind perfect pentru aproape orice locuință. MDF laminat are nevoie de o îngrijire adecvată și corespunzătoare pentru a-și păstra frumusețea în timp.
În cazul în care mobila de bucătărie este realizată din MDF mat, ai nevoie doar de o cârpă moale sau o lavetă prietenoasă cu suprafața. De preferat să fie din bumbac. Alături vei avea o soluție din comerț, profesională și specifică pentru suprafețele mate.
În cazul în care mobila ta este realizată din MDF lucios, care este de obicei destinat zonei în care se gătește, atunci cu siguranță te confrunți cu petele de grăsime și amprentele.
Vei putea scăpa de ele foarte ușor cu ajutorul unui burețel moale umezit și niște detergenti mobila degresant pe care-l folosești inclusiv la vase. Ulterior, limpezește suprafața curățată cu o soluție clasică de curățat sau pur și simplu cu ajutorul apei calde cu câțiva picuri de oțet.
Atunci când te ocupi de curățarea mobilei MDF laminat, este important să folosești doar lavete moi, realizate din material textil, pentru a nu zgâria suprafața. Evită pe cât posibil soluțiile abrazive, deoarece acest tip de mobilier se zgârie ușor.
Excesul de apă poate fi șters pentru a îndepărta urmele inestetice. Mai există un tip de mobilier MDF, cel furniruit, a cărei întreținere este similară cu cea a lemnului masiv.
Detergenti mobila: Soluția de curățenie potrivită pentru mobilierul tău
După cum am menționat și în rândurile anterioare, mobilierul din MDF este mai sensibil. Nu se vor utiliza soluții pe bază de alcool, solvenți chimici, acetonă sau alt fel de substanțe asemănătoare.
În schimb, poți să te folosești de detergentul cu polish pentru mobilier Evans LSP de 750 ml. Este o soluție specială pentru curățarea mobilierului din bucătărie, însă, are mai multe întrebuințări.
Poți curăța și alte suprafețe cu acesta:
- suprafețele vopsite;
- inoxul;
- cromul;
- sticla;
- plasticul;
- ecranele dispozitivelor.
Acest detergent va curăța și lustrui suprafețele, lăsându-le strălucitoare ca și în prima zi. Este potrivit pentru lemn, furnir, laminat și alte materiale enumerate anterior. Poți curăța inclusiv ecranele televizoarelor sau telefoanelor.
Detergentul este profesional de o calitate superioară, iar principalul său avantaj este că-l poți folosi pentru mai multe suprafețe. Vine la pachet cu proprietăți antistatice, ideale pentru birouri sau alte zone unde există electronice.
Detergenti mobila au proprietatea de a produce o strălucire profundă, pentru o lungă durată de timp, lăsând totodată un parfum plăcut în întreaga bucătărie.
În cazul în care îl vei folosi și pentru televizorul din bucătărie, pulverizează soluția direct pe cârpa moale și lustruiește suprafața. În cazul mobilierului, poți să o pulverizezi direct pe suprafața sa.
Astfel, pentru întreaga bucătărie vei avea nevoie doar de o soluție uimitoare, ce te va recompensa cu curățenie și sănătate. Casa ta nu s-a simțit niciodată mai bine.