Citeşte o carte

Chiar dacă nu toată lumea citeşte cărţi, acest lucru ajută oamenii să se dezvolte individual atât din punct de vedere intelectual cât şi spiritual. Cărţile nu pot fi altceva decât o influenţă benefică asupra unei persoane, indiferent de categoria socială a individului.

Încă de mici ni se insuflă dorinţa de a citi, mai bine spus, suntem sfătuiţi de cei din jurul nostru să punem mâna pe o carte. Cititul este un lucru de care majoritatea tinerilor din perioada în care trăim se feresc, sau căruia nu îi acodră atenţia şi importanţa cuvenită deoarece li se pare o pierdere de timp, un lucru inutil şi irelevant. Acest lucru nu este de mirare având în vedere lucrurile pe care pune preţ societatea actuală. Emisiunile TV în care sunt prezente pseudovalorile poporului român atrag mai uşor şi mai repede atenţia tinerilor decât titlul unei cărţi. Absenţa cititului în viaţa tinerilor români se reflectă în numărul mare de persoane care se confruntă cu analfabetismul. Se ştie faptul că în ţara noastră numărul persoanelor analfabete este în creştere, acest lucru fiind unul foarte îngrijorător, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Există însă şi tineri cărora le place să citească, acestora fiindu-le mult mai uşor să se dezvolte personal deoarece anumite cărţi sunt în stare să le modifice anumite concepţii greşite şi să îi înveţe lucruri noi care le vor fi utile în viitor. Categoria tinerilor pasionaţi de lectură merită aprecierea celor din jur, deoarece aceşti tineri încurajează cititul şi în rândul prietenilor lor, aceşti prieteni având la rândul lor alţi prieteni care pot fi atraşi de lectură fără să îşi dea seama.

Cititul este un lucru esenţial pentru o societate, este hrana spirituală a omului, reprezintă o cale de a evada din realitatea actuală de care suntem sătui. O persoană care citeşte are un as în mânecă, acest as numindu-se cunoaştere.

Lasă un răspuns