Cum să faci economie la curentul electric?

Cum să faci economie la curentul electric

Curentul electric a devenit o sursă de energie fără de care nu putem trăi. De la mașini de spălat rufe și corpuri de iluminat până la telefoane și televizoare, majoritatea lucrurilor din viața noastră consumă curent electric. Iar în ultima vreme, prețul atât pentru curentul electric cât și pentru gaze naturale a crescut.

Cu siguranță vrei să economisești bani fără a reduce din confortul vieții de zi cu zi. Desigur, poți să arunci toate aparatele și corpurile care folosesc curent electric, însă asta nu e o soluție prea bună.

În schimb, în acest articol vei afla ce poți face ca să economisești bani și energie fără să îți modifici prea mult rutina zilnică.

Ce poți face să economisești la factura de curent electric?

Unele sfaturi o să presupună costuri în plus, dar pe termen lung o să ducă la economisire. În schimb, alte sfaturi o să îți arate ce și cum să faci cu obiectele pe bază de curent pe care le ai deja.

  • Scoate lucrurile din priză

Chiar și atunci când nu sunt în funcțiune, unele obiecte precum încărcătoare de telefon continuă să consume curent electric. Acestea consumă între 40% și 70% din energia pe care o consumă în timpul funcționării.

  • Oprește lumina atunci când n-o folosești

Dacă vrei cu adevărat să economisești bani, este indicat să stingi lumina în cazul în care nu este folosită. Acest lucru se aplică și altor electrocasnice. Dacă televizorul merge, dar nu se uită nimeni, stinge-l.

  • Folosește mașina de spălat la capacitate maximă

Fiecare mașină de spălat rufe are o capacitate maximă. Încearcă să speli cât mai multe haine deodată și să fie cât mai aproape de acea limită. Dacă ai puține haine care trebuie spălate sau ai nevoie urgent de anumite articole vestimentare, alege un program de spălare mai scurt. Va face o treabă la fel de bună și nu va consuma atâta energie electrică.

  • Achiziționează electrocasnice eficiente

Ei bine, acum a venit rândul sfaturilor care presupun costuri inițiale. Electrocasnicele moderne din ziua de azi, în special clasa A+, A++ și A+++ își fac treaba cu mai puțin curent electric, dar la fel de bine. Comparativ cu aceleași electrocasnice de acum 10 ani, acestea pot economisi cu până la 50% din energia necesară, deci și a costurilor.

  • Achiziționează becuri economice

Fie cu LED, fluorescente sau alt tip de bec, acestea o să consume mult mai puțin curent. Unele consumă de 10 ori mai puțin decât becurile clasice. Și bonus, acestea rezistă mai mult decât becurile clasice, deci economisești și bani pentru schimbul acestora când se ard.

Ce furnizor ar trebui să aleg?

Chiar dacă faci toate lucrurile menționate mai sus, un furnizor de curent electric cu prețuri mici îți va economisi mai mulți bani. Dacă nu știi ce furnizori sunt pe piață și care sunt ofertele lor, intră pe Comparatot.ro. Acolo poți compara oferte și ai mai multe sfaturi practice despre cum poți economisi.

Dacă totul ți se pare prea complicat, stai liniștit. Apelează la consultanța gratuită a celor de la Comparatot.ro și primești oferte personalizate ca să începi să economisești cu adevărat!

Lasă un răspuns