Totul despre înghețată și legume congelate

Alpin 57 Lux reprezintă una dintre cele mai mari companii care produc înghețată în țara noastră, fiind prezentă încă din anul 1994. Produsele de înaltă calitate sunt produse astăzi într-o fabrică modernă din Sebeș. Produsele Alpin se împart în mai multe raamuri, însă astăzi vom vorbi despre înghețată și legume congelate.

Deliciul tuturor: înghețata.

Proaspătă, cu fructe, cu cremă sau cateodată crocantă, înghețata reprezintă desertul inconfundabil al verii. Fie ea industrială, artizanală sau dietetică, toate tipurile rămân în mintea oricărui consumator de înghețată. Produsele utilizate sunt naturale și proaspete, cum ar fi laptele, fructele și ouăle și se utilizează printr-o procedură specială pentru a crea savoarea verii, înghețata.

Gustul autentic al legumelor congelate

Deja gata de utilizare, legumele congelate economisesc mult timp la gătit. În plus, sunt ieftine, hrănitoare și se păstrează mai mult decât legumele proaspete. Păstrați întotdeauna legumele în congelator. Tot ce trebuie să faci este să le gătești puțin și gata! Legumele congelate sunt recoltate atunci când sunt perfect coapte. Apoi sunt imediat pregătite și congelate, apoi sunt puse în pungi speciale de congelat. Este o modalitate excelentă de a „bloca” prospețimea lor pe tot parcursul anului! Prin urmare, sunt foarte hrănitoare.

Legumele congelate necesită foarte puțină pregătire, deoarece sunt deja spălate, tăiate și gătite în prealabil. Sunt gata să fie încorporate oricând în rețetele dvs. pentru a adăuga aromă și culoare! Legumele congelate vă pot economisi chiar și bani. Prețul lor este de obicei stabil, în timp ce prețul legumelor proaspete variază foarte mult. Urmăriți ofertele pe vreaualpin.ro! Când legumele congelate sunt la vânzare, profitați de ocazie pentru a realimenta și economisi și mai mult.

Legumele congelate vă permit să utilizați doar cantitatea de legume de care aveți nevoie. După ce ați luat cantitatea necesară, asigurați-vă că resigilați punga înainte de a o repune rapid în congelator. Legumele își vor păstra astfel prospețimea și bunul gust.

Cele 5 sugestii de utilizare

  1. Aburiți sau frigeți legumele congelate pentru a servi ca garnitura. Cu toate acestea, evitați să le gătiți în multă apă, deoarece acestea pot deveni moi și neplăcute. Când o furculiță va fi înfiptă ușor în legume, acestea sunt gata!
  2. Îmbunătățiți sosul de roșii adăugând un amestec de legume congelate formate din ardei, morcovi, țelină și ceapă.
  3. Condimentați porumbul congelat sau mazărea verde cu ulei, usturoi și puțin piper, cimbru sau suc de lămâie în timpul gătitului pentru a le da și mai multă aromă.
  4. Adăugați spanac congelat în ouă și puțină brânză pentru a face o omletă delicioasă.
  5. Odată gătite, zdrobiți mazărea verde, ardeii sau broccoli și conopida sau pentru a înlocui sosurile.

Congelarea provoacă pierderea vitaminei B9, dar frigul extrem reține celelalte substanțe nutritive. În timpul preparării, se recomandă și recuperarea apei de gătit, bogată în minerale solubile în apă și în vitaminele B și C. În consecință, dacă legumele proaspete, după cum știe toată lumea, nu îngrașă, nu există niciun motiv pentru care să fie congelate legumele cun ar trebui. Cu alte cuvinte, dacă legumele proaspete sunt aliatul tău de slăbit, și cele congelate sunt la fel.

Cu condiții egale de congelare și prelucrare, legumele congelate sunt puțin mai mici în calorii decât cele proaspete. Cu alte cuvinte, există foarte puține șanse ca acestea să vă îngrașe. În plus, sunt mai practice (ușor de depozitat, nu este nevoie să le curățați) și disponibile pe tot parcursul anului. În funcție de sezon, acestea sunt chiar mai ieftine decât produsele proaspete. Riscul de deșeuri este, de asemenea, minimizat, deoarece consumați cantitatea dorită, iar restul poate fi stocat. Dar ce zici de gust?

La întrebarea despre congelarea alterată care modifică gustul sau textura legumelor, trebuie luate în considerare două cazuri. Legumele care rămân egale cu ele în ciuda înghețului sunt, printre altele, spanacul, broccoli, conopida și unele ciuperci. Nu neapărat cele mai plăcute… Morcovii și fasolea verde, pe de altă parte, nu ies nevătămate.

Amestecurile de legume sunt potrivite pentru orice sezon și orice masă, deoarece se pastrează proaspete de-a lungul timpului în congelator. Legumele congelate, se culeg când sunt coapte (prin urmare, cu tot potențialul de vitamine necesar) și se procesează dublu. Mai întâi sunt curățate  pentru a-și păstra aspectul și nutrienții. Apoi vine înghețarea profundă, un proces industrial diferit de înghețarea internă, care constă în răcirea brutală a legumelor la o temperatură foarte scăzută (-40 ° C) în timp ce distrugeți microbii. Procedând astfel, amestecurile de legume îți pastrează nutrienții foarte bine.

În concluzie, putem considera că legumele congelate nu te îngrașă. Cu toate acestea, nu veți pierde neapărat în greutate dacă mâncați doar acest lucru. Amintiți-vă, cea mai bună soluție este să combinați o dietă hipocalorică cu o activitate fizică regulată. În ceea ce privește înghețata, se știe că este un aliment de evitat în timpul dietei. Deși este adevărat că are un conținut ridicat de calorii și vă poate îngrășa în cantități mari, este totuși posibil să îl consumați cu moderație.

Lasă un răspuns